В универсалното тяло няма напрежение

 

Въпрос: "Ти казваш, че имаме едновременно човешко и универсално тяло.  Аз това го знам, но не виждам на практика защо ми е полезно като знание?" 

 

Отговор: 

1) Човешкото тяло е продукт на универсалното тяло, то не е нашата идентичност. Следователно като се смятаме за временни, лимитирани личности, то автоматично се чувстваме под напрежение, защото се опитваме да съберем вселената в едно малко човешко тяло.

 

2) Мислите, които ни хрумват, са продукт на нашите вярвания. Мислейки се за това тяло, то ние гледаме на останалите и света като отделни от нас, и те трябва някак си да ни оттърват от напрежението, което чувстваме. Това ни кара постоянно да търсим някой момент, в който нещата са подредени така, че да няма напрежение. Тъй като това е единственият изход, следват поведения като: прекалено много ядене на сладки неща; гледане на много сериали; работене отвъд силите ни, и други такива пристрастявания.

 

Алтернативата е да познаваме себе си като универсалното тяло. Тогава знаем, че това наше човешко тяло е временно проявление на Аз-ът, и се грижим за него от любов и състрадание. Дори тялото да не е в добра физическа форма, то няма емоционално напрежение, и следователно изчезва и това желание да търсим щастието в останалите и света. Всичко, което търсим, е тук и сега. Тъй като познаваме себе си като универсалното, то тялото и неговите енергийни полета се отварят, и по този начин позволяваме на най-висшия ни път да се отвори за нас тук на земята.